Kto je typický Slovenský podnikateľ

V dnešnej dobe už asi každý rozmýšľal o založení vlastného biznisu. Určite ste si tiež aspoň jeden krát povedali kašlem na to. Odteraz budem pracovať sám na seba. Veď keď to zvládli ostatný ja to zvládnem predsa tiež. Ak áno prečítajte si tiež článok.
Taktiež môžete pokračovať v čítaní článku a nazrieť na náš pohľad na vec. Keby sme vám teraz povedali že si máte predstaviť typického Slovenského podnikateľa. Ako by vyzeral? Mladý zanietený vysokoškolák, alebo starší dôveryhodne vyzerajúci pán. Chudí, trocha pri sebe? Alebo ideme zbúrať predsudky a predstavíte si radšej úspešnú mladú ženu. Bolo by to iba na vás.

bussines

Ale na rovinu. Väčšina by si prestavila muža v stredných rokoch, mierne obézneho v drahom oblečení ktorý práve vystupuje z drahého auta. A po jeho boku mladá slečna, ktorá ho istotne miluje pre jeho neochvejný charakter. Pre jeho zmysel pre správnu vec, istotne je pre ňu vzor chlapa akého by každá chcela po svojom boku. No čo si budeme klamať, tak to isto nie je. U nás je zvykom stále sa iba stažovať ako sa inde majú lepšie a pri podnikaní nie sme iný. Niet sa čomu diviť keď na založenie spoločnosti s ručením obmedzeným, skrátene s.r.o stačí vyplniť online formulár na internete. A za necelých 250€ do 10 dní máte firmu. Áno čítate správne, netreba tisíce ale zopár stoviek eúr a je to. A tak potom vzniká dojem že Slováci nevedia podnikať. Väčšina takto rýchlo-kvasených podnikateľov si neuvedomuje že budú musieť prijať zamestnancov a zaplatiť ich. A čo je horšie platiť odvody a dane. A povedzme si na rovinu, komu sa chce platiť dane?

podnikatel

Na druhú stranu treba povedať že aj u nás sa nájde zopár poctivých ľudí pre ktorých je podnikanie niečo viac ako len snaha zarobiť na úkor ostatných. Aj vo vašom okolí sa istotne nájde množstvo rodinných podnikov ktoré si vystačia s menším ziskom. Pretože za pokoj v rodine sa im finančný zisk vymeniť neoplatí. Typickým príkladom rodinných podnikoch sú nielen u nás napríklad Vietnamci, Číňania a celkovo Aziati. Keď niekedy pôjdete k nim na obed alebo nákup všimnite si. Je tam zamestnaná celá rodina a na prvý pohľad je vidieť že peniaze nie sú to jediné za čím sa ženú. Dokázali nájsť rovnováhu medzi tým byť spokojný a mať úspešné podnikanie. To je práve to čo väčšine našincom chýba, a preto nikdy nedosiahnu ani polovicu ich úspechu.